Wedstrijdverslag MA1

  • 10 oktober 2017
  • Toernooi

We will never surrender!!

Deze historische uitspraak van sir Winston Churchill was zaterdag van toepassing op GSC MA1

Een goed voorbereid, super gemotiveerd MA1 begon de wedstrijd zoals verwacht. Een kleine achterstand in de 1e set werd omgezet in een kleine voorsprong die netjes werd uitgebouwd tot 25-15.

Ook de 2e set ging naar GSC, na een gelijk opgaande strijd trokken onze meiden aan het langste eind met 25-22.

De derde set werd gekenmerkt door teveel fouten waardoor deze met 22-25 verloren ging. En toen kwam het klapstuk.

Om onduidelijke redenen kwam er twijfel in de ploeg wat resulteerde in een 12-24 achterstand. De meeste ploegen zouden bij deze stand al met de gedachte onder de douche staan, maar niet onze meiden. Marit begon aan een zeer indrukwekkende (aanvallende) servicereeks, waardoor de geestdrift en het zelfvertrouwen weer helemaal terug kwam in de ploeg en de onzekerheid aan de andere zijde van het net toenam. Een zinderend slot was het gevolg. GSC sloop dichterbij en kwam helemaal terug tot 24-24. Het zelfvertrouwen was bij de meeste speelsters aan de overkant inmiddels tot nul gezakt, behalve bij 1 speelster die een geweldige aanval liet zien. We werden echter gered door een dubbelfout. Daarna probeerde ze het nog een keer, maar daar dacht Amber even iets anders over. Door een schitterend agressief killing blok van Amber deed zij (bijna letterlijk) het licht uit ook bij deze speelster en wonnen de meiden uiteindelijk met 27-25

“Ik ben trots op de meiden” zei een zichtbaar vermoeide maar zeer gelukkige coach Martin na de wedstrijd. “Wat een spirit, wat een strijdlust, je ziet dat je daar heel ver mee kan komen”

Op de vraag of deze overwinning uit de lucht kwam vallen antwoorde hij “ Nee, zeker niet, weliswaar is de ploeg nog in opbouw maar mede door de inbreng van Ron, die onze tegenstander grondig had bestudeerd, hadden we er het volste vertrouwen in dat er een mooi resultaat uit zou komen”

Nu naar de 1e plek? “Rustig aan, om er maar een clicheetje in te gooien, met beide beentjes op de grond blijven. Eerst Gemini, op papier een zwakkere tegenstander (clicheetje) maar op papier haal je geen punten” volgens Martin . En Castellum, is die te pakken? “Niets is onmogelijk, dat zie je aan de laatste set, maar Castellum is een sterke ploeg. Maar we hebben ze allebei al een keertje gezien en we gaan na de Gemini wedstrijd zoeken naar de zwakke plekken en ons daar op focussen. En als onze meiden on fire zijn dan zie je de tegenstanders wegzakken, oftewel, GSC on fire, your defence is terrified!”

Meer berichten in: Toernooi

Nieuw: vertrouwenspersoon

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Maria Leemans. Ik ben de moeder van Caspar Leemans. Hij speelt…

... Lees verder

GSC Jeugdschaatsen

... Lees verder

GSC teams kampioen

  De eerste helft van het volleybalseizoen zit er weer op. MC1 wist al voor de laatste wedstrijd dat ze…

... Lees verder

Oliebollentoernooi 2017

Ook dit jaar wordt er weer een oliebollentoernooi georganiseerd! De info: Woensdag 27 december 19:00 inschrijven 19:30 start toernooi GSC…

... Lees verder