Heren 1 kampioen!

  • 20 april 2018
  • Wedstrijdverslag

Gisteren is Heren 1 kampioen geworden in de 1e klasse door 4 sets te pakken bij VV Haaglanden! 

Het was een spannende avond. Er stonden namelijk maar liefst 3 teams bovenaan in de competitie met hetzelfde aantal punten. Op 1 GSC met 78 punten, 63 sets voor en 23 tegen. Daaronder Castellum met 63 sets voor en 24 tegen, en Novo met 64 sets voor en 25 sets tegen.
De druk lag er in Voorburg dus dik bovenop aangezien er per se met 4-0 gewonnen moest worden om de eerste plek te behouden en kampioen te worden! Wanneer we geen 4 sets konden pakken lag de weg vrij voor de andere 2 teams die op zaterdag nog een wedstrijd moesten spelen.

De wedstrijd begon om half 8, de tribune begon al aardig vol te lopen met de GSC supporters. Helaas konden de tribunes niet worden uitgeklapt waardoor er een deel op bankjes en op de grond moest zitten, maar dat kon de pret niet onderdrukken en maakt het alleen nog maar gezelliger!

De eerste set begon dramatisch voor GSC. Al snel stonden we met 6-1 achter waardoor we beseften dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De aanval kwam er niet echt uit en door de spanning hielden we ons veel in. Gelukkig konden we het tempo van Haaglanden bijhouden en stonden we na een aantal punten gelijk, maar konden we niet uit echt lopen. Uiteindelijk wonnen we de set met moeite (23-25).
We hadden gehoopt dat na het winnen van de eerste set de spanning deels zou verdwijnen, maar ook in de 2e set was deze nog er voelbaar, wat waarschijnlijk de hele wedstrijd het geval zou zijn.
We hadden weer erg veel moeite met opstarten en halverwege de 2e set kreeg Menoit een blessure aan zijn voet. Gelukkig pakte Mick het snel weer op, maar de stemming, die al niet heel rooskleurig was, zakte nog meer weg door het uitvallen van Menoit. Uiteindelijk werd Menoit later weer terug gewisseld waardoor we toch weer de moed opraakte en wonnen we de set met 19-25.
Dit spel herhaalde zich ook in de 3e. We begonnen steeds met een achterstand, haalde dit weer in en trokken uiteindelijk net op tijd de set naar ons toe. De 3e set wonnen met de grootste marge, namelijk 16-25 waardoor het kampioenschap nog maar 1 set verwijderd was.

De spanning was nu om te snijden. We begonnen de set weer heel onrustig. Lieten kansen liggen in de pass en de aanval en serveerde te makkelijk waardoor het team van Haaglanden steeds meer in hun spel kwam. Halverwege moest Menoit weer gewisseld worden voor Mick, net als in de 2e en 3e set, , maar begonnen we de grip op de set te verliezen.
Op een gegeven moment stond het 21-16 voor Haaglanden toen we beseften dat het nu of nooit was dus werd Menoit weer terug gewisseld.
Na een ijzersterke servicereeks van Grayson krabbelde we terug naar 21-21, en kregen we weer hoop. Uiteindelijk stonden we weer voor en lag het kampioenschap binnen handbereik. Echter vocht Haaglanden moedig terug en stond het 23-24 met nog 1 punt te gaan. Ruben serveerde, Haaglanden bouwde de aanval op, wij weerde de aanval af, ze bouwde nog een keer de aanval op, maar sloegen in het net, waarna de zaal ontplofte van vreugde.
GSC IS KAMPIOEN! De schaal werd uitgereikt door de voorzitter, flessen bier werden ontkurkt en feest kon beginnen.

Heren 1 bedankt de trainer Frank Pranger voor zijn inzet dit seizoen en alle supporters voor het aanmoedigen tijdens de wedstrijd!

Meer berichten in: Wedstrijdverslag

MB1 onverslaanbaar!

Ook de MB1 heeft vandaag wéér een 4-0 overwinning behaald tegen Kalinko en staan nog steeds, met 20 punten, bovenaan!…

... Lees verder

Maarja, we zijn de MA1 niet als

Ja hoor, daar is die weer, de winning flow van de MA1! Ondanks dat het soms met een beetje moeite…

... Lees verder

Wedstrijdverslag MA1

We will never surrender!! Deze historische uitspraak van sir Winston Churchill was zaterdag van toepassing op GSC MA1 Een goed…

... Lees verder