Maarja, we zijn de MA1 niet als

  • 22 januari 2018
  • Wedstrijdverslag

Ja hoor, daar is die weer, de winning flow van de MA1!

Ondanks dat het soms met een beetje moeite ging heeft de MA1 weer een 4-0 overwinning op zak.

Van tevoren waren we het allemaal met elkaar eens, we gaan deze wedstrijd winnen! Onze goed voorbereide coach Martin waarschuwde ons nog wel even met de mooie leus ‘’geen woorden maar daden’’, want we moesten het natuurlijk wel nog even laten zien in het veld.

De wedstrijd begon en je knipperde maar 2x met je ogen of we stonden al weer 5-0 voor. We bouwden in een mum van tijd onze voorsprong uit tot 12-3. Maarja, we zouden de MA1 niet zijn als we de wedstrijd niet spannend zouden houden, dus gaven we een paar puntjes weg. Dat is natuurlijk ook wel een beetje de verdienste van de tegenstandster met de lastige draaibal service (die we de andere keren gelukkig snel onder controle hadden). Het publiek en de coaches konden daarna weer met een gerust hart de wedstrijd volgen, want hoppa de set werd gewonnen met 25-14.

Net voor de tweede set kwam Martin met het idee om Marit(h)loos te spelen. Dat was een hele nieuwe ervaring voor ons, aangezien we nog nooit Marit(h)loos hadden gespeeld. Het ging niet zo makkelijk als het in de eerste set ging, maarja wij zouden de MA1 niet zijn als we ook niet op karakter zouden kunnen winnen.

De tweede set wonnen we dus met 25-23, en in de derde en vierde set bouwden we het puntenaantal van de tegenstander netjes af met eerst een 25-20 overwinning en daarna met een 25-13 overwinning. Helaas hadden we van de coaches geen bittergarnituur verdiend, omdat we niet aan de eis voldeden dat er 1 set onder de 10 punten voor de tegenstander moest zijn. Maarja, we zouden de MA1 niet zijn als we er dan niet lekker zelf een hadden besteld. Het was erg lekker. (Dankjewel moeder van Marith en Janneke!)

Nog even een andere mededeling: De MA1 heeft een schadeclaim ontvangen van Kiremko VTC Woerden, omdat de vloer van de hal nogal was beschadigd na de wedstrijd. De geruchten gaan dat er een speelster van GSC MA1 was die de ballen zo hard smashte, dat er enorme deuken in de vloer zijn ontstaan. Eigenlijk is het een beetje lullig om je teamgenootje te verraden, maar –alvast sorry- als je de ballen zo mooi en hard de grond in slaat dan mag iedereen het weten Marit.

Volgende week is er weer een wedstrijd tegen Gemini-Kangoeroes MA2, en we zijn er weer vol op gebrand om de wedstrijd te winnen. Stap voor stap door hard te trainen komen we per week dichter bij het kampioenschap. Want ja, we zouden de MA1 niet zijn als we alleen maar woorden hadden en geen daden.

Meer berichten in: Wedstrijdverslag

Heren 1 kampioen!

Gisteren is Heren 1 kampioen geworden in de 1e klasse door 4 sets te pakken bij VV Haaglanden!  Het was…

... Lees verder

MB1 onverslaanbaar!

Ook de MB1 heeft vandaag wéér een 4-0 overwinning behaald tegen Kalinko en staan nog steeds, met 20 punten, bovenaan!…

... Lees verder

Wedstrijdverslag MA1

We will never surrender!! Deze historische uitspraak van sir Winston Churchill was zaterdag van toepassing op GSC MA1 Een goed…

... Lees verder