Achtergronden

Volleybalvereniging GSC is opgericht in 1977, als gevolg van een fusie tussen Gymnova en SEV. 
GSC staat dan ook voor Gymnova SEV Combinatie.

 De vereniging wil de volleybalsport zo breed mogelijk aanbieden aan iedereen die plezier heeft in het spelletje, zowel in de zaal als op het strand. 
Daarnaast probeert GSC sport en gezelligheid met elkaar te combineren. Daarbij richt de vereniging zich met name op de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen.

Momenteel heeft GSC ongeveer 250 leden, waarvan er circa 200 deelnemen aan de NeVoBo competitie. De overige leden spelen bij onze recreanten, trainen alleen of nemen deel aan onze eigen bedrijfscompetitie.

In de zomer zijn diverse teams actief tijdens het beachvolleybalcircuit.

Hoewel we proberen gezelligheid en sport met elkaar te combineren, proberen we het volleybal ook tenminste tot op het niveau van de 1e klasse/ promotieklasse van de Nevobo competitie aan te kunnen bieden. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau bij GSC aan de slag. 

Onze, nog steeds groeiende, jeugdafdeling neemt binnen de club een bijzonder plaats in. Naast veel plezier proberen we onze jeugd ook een goede volleybaltechniek mee te geven. Dit betekent dat er veel geïnvesteerd wordt in het opleiden van jeugdkader, in onze jeugdleden en in jeugdactiviteiten. Talenten wordt de mogelijkheid geboden meer te trainen of worden, in overleg met ouders, aangemeld bij de Volleybalschool.

 In samenwerking met scholen, bedrijven, wijkverenigingen, gemeenten en de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) organiseert GSC diverse activiteiten om het volleybal verder te promoten.