DWF

Wat is het DWF?

Sinds 2015 maakt Gsc gebruik van het Digitale wedstrijd formulier (DWF). Deze keuze is gemaakt omdat het veel fouten kan voorkomen. Daarnaast scheelt het ook aanzienlijk veel tijd voor onze wedstrijdsecretaris. De formulieren hoeven namelijk niet telkens te worden verstuurd naar Nevobo.

Het DWF is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. Met behulp van het DWF zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date. De wedstrijd wordt door middel van tablets bij gehouden via het Wifi netwerk van de fluit.

Wij hebben 4 tablets tot onze beschikking. Deze hebben wij zelf aangeschaft, dus wij vragen dus ook enige voorzichtigheid van onze leden. Alle tablets zijn van een hoesje voorzien, om de grootste valpartijen te door staan. Mocht het nou zijn dat de tablet kapot is gegaan, geef dat dan gewoon even door aan iemand van het bestuur. Zij zorgen dat de tablet dan zo snel mogelijk gemaakt of vervangen gaat worden.

Nog niet elke vereniging is overgestapt op het DWF. Vele gebruiken nog de papieren formulieren. Het kan zijn dat het invullen van het DWF daarom wat langer duurt. Onze spelers staan per team bijvoorbeeld allemaal in het DWF. Bij andere verenigingen is dat vaak nog niet gebeurt, waardoor het allemaal wat langer duurt. Wanneer je dan ook scheidsrechter bent, of teller, zorg ervoor dat er op tijd wordt gevraagd of de tegenstander het DWF invult. Zo kan er altijd op tijd begonnen worden met de wedstrijd.

 

Hoe gebruik je het DWF?

Het DWF is te openen via de applicatie van de Nevobo competitie applicatie. Vervolgens krijg je een menu, wanneer je met je vinger van links naar recht veegt. Daaronder staat een button met het digitale wedstrijd formulier (DWF).

Eigenlijk is het zo dat elke teller een account moet hebben bij Nevobo. Nevobo kan zo nagaan wie er heeft geteld. In onze tablets staat echter altijd een account aangemeld. Mocht dit niet zo zijn, dan zou je met je eigen account moeten inloggen. Zorg dus altijd dat je je inlog gegevens bij de hand hebt.

Het account maak je aan via de Nevobo website. Hier voor heb je wel je relatiecode nodig van Nevobo. Dit is je persoonsgebonden nummer vanuit de volleybalbond.

Het is belangrijk dat je weet hoe het DWF werkt, voordat je gaat beginnen met tellen. Wij raden je sterk aan om een keer de demo versie te kijken. Deze neemt alle stappen door die je moet doorlopen voor het invullen van het digitale formulier. Daarnaast kan je natuurlijk ook een keertje mee kijken met iemand anders die aan het tellen is.

Kom je er dan nog steeds niet uit of heb je nog vragen, dan kan je altijd terecht bij Carlo Knijnenburg (wedstrijdsecretaris).

Nevobo heeft een demo filmpje gemaakt met alle stappen die moeten worden doorlopen. Kijk goed naar wat je allemaal moet invullen.

https://www.youtube.com/watch?v=meWH895N0-E

Als je het ook nog even een keer zelf wilt proberen, zonder dat er een echte wedstrijd wordt gespeed, zou je ook een fictiefe wedstrijd kunnen tellen. Voor deze demonstratie wedstrijd te tellen, heb je een account nodig bij Nevobo

http://dwf-demo.volleybal.nl

Wat als het internet/tablet niet werkt of niet aanwezig is?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de tablet niet is opgeladen of niet in de kast ligt. Hierbij vragen wij om gebruik te maken van jullie eigen mobiele telefoon. Indien deze ook niet beschikbaar is moet het oude vertrouwde wedstrijdformulier erbij gepakt worden. Deze is te vinden in de kast van Gsc. Het is hierbij noodzaak dat alles ook is ingevuld. Let dus op dat je ook de wedstrijdcode hebt ingevuld (te vinden in de nevobo app). Wanneer de wedstrijd klaar is zorg je voor een duidelijke foto van het wedstrijdformulier en die stuur je dan op naar Geert de Haan.  Vervolgens doe je de wedstrijdformulier(en) in een envelop (deze is ook te vinden in de kast) en doe je het in de brievenbus. Zorg dat dit snel gebeurd, Nevobo wacht op de uitslagen!